alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Farsz mięsny do pierogów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Troszkę inny mięsny farsz do pierogów

Farsz mięsny do pierogów

Składniki:

Farsz mięsny do pierogów

 

  • mięso z rosołu ( np 50 dag wołowiny i 1 udko z kurczaka)
  • 2 marchewki z rosołu (niekoniecznie)
  • mały kawałek żółtego sera
  • 1 duża cebula
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka

 

Sposób przygotowania:

Farsz mięsny do pierogów
Mięso zmielić razem z marchewką. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki połączyć, dodać przyprawy i dokładnie wymieszać.