aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

farsz na ruskie pierogi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny farsz na pierogi ruskie

farsz na ruskie pierogi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

farsz na ruskie pierogi

 

Sposób przygotowania:

farsz na ruskie pierogi
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Następnie odkładamy do ostygnięcia i jeszcze ciepłe, ale nie gorące przeciskamy przez praskę. Następnie przeciskamy przez praskę biały ser. Cebule obieramy, kroimy w ksotke i podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju do zarumienia. Wszystkei składniki mieszamy, doprawiamy pieprzem i solą i faszerujemy nimi ciasto od pierogów.
farsz na ruskie pierogi
Cebulkę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni.
farsz na ruskie pierogi
Ziemniaczki ugotowane , ciepłe, ale nie gorące przeciskamy przez praskę.
farsz na ruskie pierogi
Przeciskamy biały ser, dodajemy do ziemniaków, cebulkę i mieszamy.
farsz na ruskie pierogi
Przyprawiamy pieprzem i solą i układamy na cieście do pierogów.