Farsz z drobiowych wątróbek

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Cebulę i pieczarki przyrumienić w połowie tłuszczu, wybrać łyżką cedzakową.

Farsz z drobiowych wątróbek

Składniki:

Farsz z drobiowych wątróbek

 

  • 1/2 szkl bardzo drobno posiekanej cebuli
  • 15 dag posiekanych pieczarek
  • 6 łyżek oleju
  • 25 dag wątróbek z drobiu
  • 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
  • 1,5 łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu

Sposób przygotowania:

Farsz z drobiowych wątróbek
Cebulę i pieczarki przyrumienić w połowie tłuszczu, wybrać łyżką cedzakową. Pozostały tłuszcz rozgrzać na tej samej patelni, w której smażono cebulę, włożyć wątróbki, smażyć 10 minut na małym ogniu  przewracając. Składniki posiekać i wymieszać na jednolitą masę, wystudzić.