nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Farsz z kapusty do pierogów lub krokietów.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Farsz ten wykorzystuję do robienia pie3rogów oraz krokietów.

Farsz z kapusty do pierogów lub krokietów.

Składniki:

Farsz z kapusty do pierogów lub krokietów.

 

 

  • przyprawa uniwersalna, pieprz, majeranek i maggi

Sposób przygotowania:

Farsz z kapusty do pierogów lub krokietów.
1. Kapustę lekko odciskamy ( gdy jest mocno kwaśna przepłukujemy) i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą, tak by przykryć kapustę. Dodajemy liść laurowy , ziele angielskie i sól. Gotujemy na niewielkim ogniu pod przykryciem aż kapusta zmięknie (ok. 30 minut). Odcedzamy na sitku i studzimy a następnie kroimy i wrzucamy do miski. 2. W międzyczasie cebule obieramy i kroimy w kostkę, a następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do kapusty. Mieszamy. 3. Farsz doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną, pieprzem, szczyptą majeranku oraz odrobiną maggi (jeśli preferujemy). 4. Farsz sprawdza się jako nadzienie do krokietów lub pierogów.