Sarenka

Sarenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Farsz z kiszoną kapustą i pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Nadzienie do pierogów, krokietów, pasztecików. Gdy trudno o suszone grzyby, można dla odmiany przygotować farsz z pieczarkami.

Farsz z kiszoną kapustą i pieczarkami

Składniki:

Farsz z kiszoną kapustą i pieczarkami

 

  • pieczarki - 700g,
  • kapusta kiszona - 600g po odsączeniu,
  • cebula biała - 2 duże sztuki,
  • czosnek - 3 średniej wielkości sztuki,
  • sól, pieprz czarny mielony, pieprz ziolowy, maggie,
  • vegeta, cukier,
  • jaja - 2 średniej wielkości,
  • bułka tarta - 3 łyżki,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Farsz z kiszoną kapustą i pieczarkami
Kapustę gotujemy do miękkości - w niewielkiej ilości wody z dodatkiem soli. Studzimy, odsączamy i kroimy drobno nożem. Pieczarki obieramy i drobniutko kroimy. Cebule kroimy w kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek tłuszczu, dodajemy cebule i niepełną łyżeczkę cukru, podsmażamy przez minute, dodajemy pieczarki, sól, pieprz, mieszamy. Dodajemy czosnek i wszystko razem smażymy aż cebula będzie miękka. Dodajemy kapustę, przyprawy - farsz musi być pikantny i wyraźny w smaku. Chwilkę podsmażamy. Po wystudzeniu dodajemy jaja i bułkę tarta, mieszamy. Farsz rozdrabniamy (mielimy) blenderem.

Tagi:

tarta kapusta