Farszynki mazurskie

mycha

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2145
zdjęcia: 1 z 5
Farszynki mazurskie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Farszynki pochodzą z Mazur, są to ziemniaczane krokieciki nadziane mięsem i jajkiem na twardo


trudność: łatwe
czas:

Farszynki mazurskie - SKŁADNIKI:

Farszynki mazurskie - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki gotuję, mielę, dodaję surowe jajka, sól, mąkę, a następnie wyrabiam ciasto.
Przygotowuję farsz: Mięso mielę razem z podsmażoną cebulą, pieprzem i ugotowanymi jajkami. Następnie wszystko mieszam na jednolitą masę.
Z ciasta formuje wałek, kroję go na kawałki, i formuje placuszki.
Na placuszki nakładam farsz, zawijam i kształtuje kotlety.
Podsmażam je na oleju aż do uzyskania złocistej barwy.
Danie najlepiej jest podawać z różnymi sosami i sałatkami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Farszynki mazurskie (strona 1 z 1)  
szewczyk

szewczyk

2011-09-14 14:17
znowu jakieś cuda
Skomentuj
Oceń:
0
elzbieta8960

elzbieta8960

2011-09-15 02:24
Wygladaja bardzo smakowicie...5...:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia polska
Chrupiące bułeczki pszenne Pszenno-żytni chleb na zakwasie Razowiec na zakwasie z jaglanką i słonecznikiem
Gęś po Piłsudsku  Tort chlebowo-pasztetowy Pszenny chleb na zakwasie z dyniowym puree
Serowe kluski z dyniowym puree Chałka z foremki Szare kluski z żytnią mąką
Wyposzczony żurek Kulebiak staropolski z kapustą i grzybami Bigos staropolski Eli

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane