Farszynki mazurskie

mycha - Przepis na: Farszynki mazurskie offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2145
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Farszynki mazurskie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Farszynki pochodzą z Mazur, są to ziemniaczane krokieciki nadziane mięsem i jajkiem na twardo


trudność: łatwe
czas:

Farszynki mazurskie - SKŁADNIKI:

  • 900 g ziemniaków
  • 250 g mąki ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • 1 szczypta soli
  • 200 g mięsa wieprzowego
  • 2 jajka gotowane na twardo
  • 1 cebula
  • 1 szczypta pieprzu

Farszynki mazurskie - PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaki gotuję, mielę, dodaję surowe jajka, sól, mąkę, a następnie wyrabiam ciasto.
Przygotowuję farsz: Mięso mielę razem z podsmażoną cebulą, pieprzem i ugotowanymi jajkami. Następnie wszystko mieszam na jednolitą masę.
Z ciasta formuje wałek, kroję go na kawałki, i formuje placuszki.
Na placuszki nakładam farsz, zawijam i kształtuje kotlety.
Podsmażam je na oleju aż do uzyskania złocistej barwy.
Danie najlepiej jest podawać z różnymi sosami i sałatkami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Farszynki mazurskie (strona 1 z 1)  
szewczyk

szewczyk
offline

2011-09-14 14:17
znowu jakieś cuda
Skomentuj
Oceń:
0
elzbieta8960

elzbieta8960
offline

2011-09-15 02:24
Wygladaja bardzo smakowicie...5...:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia polska
Pszenny chleb na zakwasie z dyniowym puree Serowe kluski z dyniowym puree Chałka z foremki
Szare kluski z żytnią mąką Wyposzczony żurek Kulebiak staropolski z kapustą i grzybami
Bigos staropolski Eli Pierogi z kapustą i mięsem Piramidki z łazanek
Kresowe gołąbki z ziemniakami Rosół z kaczki z makaronem własnej roboty Staropolski bigos

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane