Fasola czerwona i biała d’aucy

Fasola uznawana jest za jedno z najbardziej wartościowych warzyw na świecie. Ze względu na zawartość białka,nazywana "mięsem wegetarian" .

         
ocena: 2/5 głosów: 2
Fasola czerwona i biała d’aucy
Fasola obfituje także w wiele składników mineralnych, błonnik, skrobię oraz witaminy z grupy B. Dzięki bogactwu substancji odżywczych, fasola obniża poziom złego cholesterolu LDL, kontroluje poziom insuliny i cukru we krwi, obniża ciśnienie, a także reguluje pracę jelita grubego.Pomimo licznych zalet zdrowotnych, fasola jest wciąż warzywem niedocenianym i rzadko goszczącym na naszych stołach, być może dlatego, że trzeba ją długo moczyć i gotować. Dzięki puszkom d’aucy przyrządzimy ją szybko i wygodnie, zapewniając rodzinie dania bogate w składniki odżywcze. Fasola zamknięta w puszkach d’aucy jest miękka i gotowa do spożycia – jako dodatek do sałatek, a także na ciepło np. jako składnik barszczu ukraińskiego, fasolki po bretońsku, czy meksykańskich burritos.Fasole d’aucy dostępne są w sklepach w 400 gramowych puszkach, w cenie: około 3 zł/szt.