iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Fasola mung z kiszoną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczne danie kolacyjno obiadowe - zdrowa fasola mung z kiszona kapustą , podawana na ciepło polecam smaczne

Fasola mung z kiszoną kapustą

Składniki:

Fasola mung z kiszoną kapustą

 

Sposób przygotowania:

Fasola mung z kiszoną kapustą
Kiełbasę kroimy w kosteczkę . Cebule siekamy. Fasolę mung moczymy ok 3 godziny , najlepiej namoczyć ją na noc. Fasolę gotujemy ok 30 min bez dodatku soli. Po ugotowaniu odcedzamy. Kapustę kiszoną przelewamy wodą i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego ok 15 min. Na patelni na maśle podsmażamy cebulkę dodajemy kiełbaskę - mieszamy. Ugotowaną kapustę odcedzamy i dajemy na patelnie do kiełbasy i cebuli- mieszamy i smażymy wszystko razem. Po ok 10 min dodajemy ugotowaną wcześniej fasolę . Mieszamy. doprawiamy odrobina soli , pieprzu , ja dodałam jeszcze odrobinę przyprawy uniwersalnej. Smażymy razem ok 3 min. Podajemy.