Fasola po meksykańsku

Przepis redakcyjny
Fasola po meksykańsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Ciężko sobie wyobrazić kuchnię meksykańską bez fasoli, jest ona w niej obecna na każdym kroku.


trudność: łatwe
czas:

Fasola po meksykańsku - SKŁADNIKI:

  • 3 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli
  • 1 papryka
  • 3 kostki startej gorzkiej czekolady
  • Oregano, tymianek, goździki
  • Szczypta przyprawy czilli
  • 1 cebula czerwona

Fasola po meksykańsku - PRZYGOTOWANIE:


Na patelni rozgrzewamy olej, na którym podsmażamy paprykę i cebulę uprzednio pokrojone w kostkę. Gdy się zeszklą wkładamy fasolę, przyprawy, czekoladę i smażymy wszystko razem ok.10 minut.  Jeśli fasola stawia opór podczas smażenia możemy trochę ją porozgniatać przy pomocy widelca. Taka fasola jest doskonałym dodatkiem do mięs i nawet chleba.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Fasola po meksykańsku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia meksykańska
Pikantna wołowina po meksykańsku Guacamole-pasta z awokado Meksykańskie burrito
Spaghetti w stylu meksykańskim Paprykowe naleśniki z wołowym farszem Meksykańska zapiekanka z udek kurczaka
Pozole czyli zupa meksykańska z białej kukurydzy Chili con carne Calzone a'la mexicana
Meksykańska zupa fasolowa z wieprzowiną Krokiety z mięsem i warzywami Meksykański kurczak mole

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane