Fasola po meksykańsku

Przepis redakcyjny
Fasola po meksykańsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Ciężko sobie wyobrazić kuchnię meksykańską bez fasoli, jest ona w niej obecna na każdym kroku.


trudność: łatwe
czas:

Fasola po meksykańsku - SKŁADNIKI:

  • 3 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli
  • 1 papryka
  • 3 kostki startej gorzkiej czekolady
  • Oregano, tymianek, goździki
  • Szczypta przyprawy czilli
  • 1 cebula czerwona

Fasola po meksykańsku - PRZYGOTOWANIE:


Na patelni rozgrzewamy olej, na którym podsmażamy paprykę i cebulę uprzednio pokrojone w kostkę. Gdy się zeszklą wkładamy fasolę, przyprawy, czekoladę i smażymy wszystko razem ok.10 minut.  Jeśli fasola stawia opór podczas smażenia możemy trochę ją porozgniatać przy pomocy widelca. Taka fasola jest doskonałym dodatkiem do mięs i nawet chleba.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Fasola po meksykańsku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia meksykańska
Pozole - gulasz meksykański Taco Bravo i inne Meksykańskie danie
Chilli con carne Burito meksykańskie Meksykańska tortilla
Meksykańskie kieszonki Lazania bolognese Kurczak ala chilli cone carne rozanki
Sałatka meksykańska Placuszki meksykańskie Meksykańskie rolady z karkówki z ryżem i surówką

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane