Fasola po meksykańsku

Przepis redakcyjny
Fasola po meksykańsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Ciężko sobie wyobrazić kuchnię meksykańską bez fasoli, jest ona w niej obecna na każdym kroku.


trudność: łatwe
czas:

Fasola po meksykańsku - SKŁADNIKI:

  • 3 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli
  • 1 papryka
  • 3 kostki startej gorzkiej czekolady
  • Oregano, tymianek, goździki
  • Szczypta przyprawy czilli
  • 1 cebula czerwona

Fasola po meksykańsku - PRZYGOTOWANIE:


Na patelni rozgrzewamy olej, na którym podsmażamy paprykę i cebulę uprzednio pokrojone w kostkę. Gdy się zeszklą wkładamy fasolę, przyprawy, czekoladę i smażymy wszystko razem ok.10 minut.  Jeśli fasola stawia opór podczas smażenia możemy trochę ją porozgniatać przy pomocy widelca. Taka fasola jest doskonałym dodatkiem do mięs i nawet chleba.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Fasola po meksykańsku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia meksykańska
Meksykańskie Guacamole Tortilla z kurczakiem i ogórkiem konserwowym  Meksykańska zupa z cieciorką
Meksykańska fajita drobiowa w tortilli Pasta z awokado i twarożkiem Pikantna wołowina po meksykańsku
Guacamole-pasta z awokado Meksykańskie burrito Spaghetti w stylu meksykańskim
Paprykowe naleśniki z wołowym farszem Meksykańska zapiekanka z udek kurczaka Pozole czyli zupa meksykańska z białej kukurydzy

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane