Fasola po meksykańsku

Przepis redakcyjny
Fasola po meksykańsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Ciężko sobie wyobrazić kuchnię meksykańską bez fasoli, jest ona w niej obecna na każdym kroku.


trudność: łatwe
czas:

Fasola po meksykańsku - SKŁADNIKI:

  • 3 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli
  • 1 papryka
  • 3 kostki startej gorzkiej czekolady
  • Oregano, tymianek, goździki
  • Szczypta przyprawy czilli
  • 1 cebula czerwona

Fasola po meksykańsku - PRZYGOTOWANIE:


Na patelni rozgrzewamy olej, na którym podsmażamy paprykę i cebulę uprzednio pokrojone w kostkę. Gdy się zeszklą wkładamy fasolę, przyprawy, czekoladę i smażymy wszystko razem ok.10 minut.  Jeśli fasola stawia opór podczas smażenia możemy trochę ją porozgniatać przy pomocy widelca. Taka fasola jest doskonałym dodatkiem do mięs i nawet chleba.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Fasola po meksykańsku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia meksykańska
Krokiety z mięsem i warzywami Meksykański kurczak mole Meksykańskie sakiewki
Chilli con carne z mięsem mielonym Pozole - gulasz meksykański Taco Bravo i inne
Meksykańskie danie Chilli con carne Burito meksykańskie
Meksykańska tortilla Meksykańskie kieszonki Lazania bolognese

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane