Strona główna Fasola po staropolsku

Fasola po staropolsku

Asieczka

Mistrz Kuchni
Przepisy: 336
Fasola po staropolsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Wyśmienita fasola po staropolsku


trudność: średnie
czas:

Fasola po staropolsku - SKŁADNIKI:

  • 40 dkg. fasoli
  • 10 dkg.boczku wędzonego
  • 10 dkg. cebuli,
  • 6 dkg.mąki,
  • 5 dkg tłuszczu.
  • 15 dkg suszonych śliwek,
  • 4dkg.miodu
  • 2 łyżki karmelu,
  • sól,
  • pieprz,

Fasola po staropolsku - PRZYGOTOWANIE:

Fasolę ugotować do miekkosci. Boczek pokroić w kostkę,i podsmażyć razem z pokrojoną cebulą. Śliwki namoczyć w gorącej wodzie a gdy zmiękną -usunąć pestki i pokroić w paski .Z mąki i tłuszczu zrobić zasmażkę, rozprowadzić wywarem z fasoli , dodać boczek, śliwki, miód, i karmel; zagotować, przelozyc do garnka z fasolą,  poddusić i przyprawic. Podawac w miseczce (jak fasolke po bretonsku)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Fasola po staropolsku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Skrzydełka marynowane w marynowanych buraczkach Pieczona karkówka z rękawa Pulpety w sosie pomidorowym
Kaczka po pekińsku Roladki drobiowe z bogatym wnętrzem Zupa mięsno-pomidorowa
Boczek wędzony z domowej wędzarni Schab z ananasem Klopsiki w sosie chrzanowym
Roladki z ogórkiem, pieczarkami i serem Sałata lodowa z frytkami i gyrosem Duszone nogi kaczki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane