Strona główna Fasola po staropolsku

Fasola po staropolsku

Asieczka - Przepis na: Fasola po staropolsku offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 336
Fasola po staropolsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Wyśmienita fasola po staropolsku


trudność: średne
czas:

Fasola po staropolsku - SKŁADNIKI:

  • 40 dkg. fasoli
  • 10 dkg.boczku wędzonego
  • 10 dkg. cebuli,
  • 6 dkg.mąki,
  • 5 dkg tłuszczu.
  • 15 dkg suszonych śliwek,
  • 4dkg.miodu
  • 2 łyżki karmelu,
  • sól,
  • pieprz,

Fasola po staropolsku - PRZYGOTOWANIE:

Fasolę ugotować do miekkosci. Boczek pokroić w kostkę,i podsmażyć razem z pokrojoną cebulą. Śliwki namoczyć w gorącej wodzie a gdy zmiękną -usunąć pestki i pokroić w paski .Z mąki i tłuszczu zrobić zasmażkę, rozprowadzić wywarem z fasoli , dodać boczek, śliwki, miód, i karmel; zagotować, przelozyc do garnka z fasolą,  poddusić i przyprawic. Podawac w miseczce (jak fasolke po bretonsku)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Fasola po staropolsku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Polędwiczki duszone w sosie kurkowym Cukinia faszerowana pomidorami i kurczakiem Kurczak po indyjsku
Schabowe roladki z serem i papryką konserwową Udka z kurczaka w musztardzie i miodzie Saltimbocca z cukinią w dwóch kolorach
Pierogi z mięsem Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu Pierś kurczaka z grilla
Pulpeciki w sosie pomidorowym Pomidorki w mięsnym płaszczyku Potrawka po arabsku

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane