Strona główna Fasola po staropolsku

Fasola po staropolsku

Asieczka - Przepis na: Fasola po staropolsku offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 336
Fasola po staropolsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Wyśmienita fasola po staropolsku


trudność: średne
czas:

Fasola po staropolsku - SKŁADNIKI:

  • 40 dkg. fasoli
  • 10 dkg.boczku wędzonego
  • 10 dkg. cebuli,
  • 6 dkg.mąki,
  • 5 dkg tłuszczu.
  • 15 dkg suszonych śliwek,
  • 4dkg.miodu
  • 2 łyżki karmelu,
  • sól,
  • pieprz,

Fasola po staropolsku - PRZYGOTOWANIE:

Fasolę ugotować do miekkosci. Boczek pokroić w kostkę,i podsmażyć razem z pokrojoną cebulą. Śliwki namoczyć w gorącej wodzie a gdy zmiękną -usunąć pestki i pokroić w paski .Z mąki i tłuszczu zrobić zasmażkę, rozprowadzić wywarem z fasoli , dodać boczek, śliwki, miód, i karmel; zagotować, przelozyc do garnka z fasolą,  poddusić i przyprawic. Podawac w miseczce (jak fasolke po bretonsku)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Fasola po staropolsku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Roladki w sosie śmietanowym Pieczone polędwiczki z mozzarellą i żurawiną Chrupiące długo marynowane polędwiczki
Pulpeciki w leśnym sosie Filet z prawdziwkach Świąteczna wędlina
Zupa warzywno - mięsny mix Mielone kulki pod serową czapą Kurczak, boczek z warzywami
Pieczona kaczka z jabłkami Filety zapiekane z brokułem i pomidorem Szynka domowa z czerwoną czubricą

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane