Strona główna Fasola po staropolsku

Fasola po staropolsku

Asieczka

Mistrz Kuchni
Przepisy: 336
Fasola po staropolsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Wyśmienita fasola po staropolsku


trudność: średnie
czas:

Fasola po staropolsku - SKŁADNIKI:

  • 40 dkg. fasoli
  • 10 dkg.boczku wędzonego
  • 10 dkg. cebuli,
  • 6 dkg.mąki,
  • 5 dkg tłuszczu.
  • 15 dkg suszonych śliwek,
  • 4dkg.miodu
  • 2 łyżki karmelu,
  • sól,
  • pieprz,

Fasola po staropolsku - PRZYGOTOWANIE:

Fasolę ugotować do miekkosci. Boczek pokroić w kostkę,i podsmażyć razem z pokrojoną cebulą. Śliwki namoczyć w gorącej wodzie a gdy zmiękną -usunąć pestki i pokroić w paski .Z mąki i tłuszczu zrobić zasmażkę, rozprowadzić wywarem z fasoli , dodać boczek, śliwki, miód, i karmel; zagotować, przelozyc do garnka z fasolą,  poddusić i przyprawic. Podawac w miseczce (jak fasolke po bretonsku)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Fasola po staropolsku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Kaczka z gruszkami w karmelu Kurczak w sosie kaszubskim z kaszą gryczaną Szynka peklowana
 Roladki z bogatym wnętrzem Curry z wieprzowiny -Shikar Kari Roladki schabowe z orzechami
Gulasz z szynki z warzywami i ciecierzycą Nadziewany schab pod chrzanową pierzynką Kotleciki mielone z kaszą
Kotlety z udek kurczaka Szynka rolowana z szynkowara Cannelloni z mięsem i grzybami pod beszamelem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane