Strona główna Fasola po staropolsku

Fasola po staropolsku

Asieczka - Przepis na: Fasola po staropolsku offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 336
Fasola po staropolsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Wyśmienita fasola po staropolsku


trudność: średne
czas:

Fasola po staropolsku - SKŁADNIKI:

  • 40 dkg. fasoli
  • 10 dkg.boczku wędzonego
  • 10 dkg. cebuli,
  • 6 dkg.mąki,
  • 5 dkg tłuszczu.
  • 15 dkg suszonych śliwek,
  • 4dkg.miodu
  • 2 łyżki karmelu,
  • sól,
  • pieprz,

Fasola po staropolsku - PRZYGOTOWANIE:

Fasolę ugotować do miekkosci. Boczek pokroić w kostkę,i podsmażyć razem z pokrojoną cebulą. Śliwki namoczyć w gorącej wodzie a gdy zmiękną -usunąć pestki i pokroić w paski .Z mąki i tłuszczu zrobić zasmażkę, rozprowadzić wywarem z fasoli , dodać boczek, śliwki, miód, i karmel; zagotować, przelozyc do garnka z fasolą,  poddusić i przyprawic. Podawac w miseczce (jak fasolke po bretonsku)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Fasola po staropolsku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Roladki schabowe nadziewane Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym
Pieczeń w chlebie schowana Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami Szynka peklowana z szynkowara
Kurczak zapiekany z warzywami Kurczak w orzechowej glazurze Pasztet ''poduszka pięknej Aurory''
Duszona karkówka Wieprzowina z jesiennymi warzywami w adżice Pizza rzeźnicka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj