Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Fasola szparagowa ze słoika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna sałatka z fasoli szparagowej z bułką tartą w sosie pomidorowym

Fasola szparagowa ze słoika Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Fasola szparagowa ze słoika

 

  • 3 kg fasoli szparagowej
  • 2 litry wody
  • 2 szklanki oleju
  • 3 szklanki bułki tartej
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki soli
  • 2 koncentraty Łowicz 190 gramowe

Sposób przygotowania:

Fasola szparagowa ze słoika
Fasolę dokładnie opłukać, obrać z końcówek.Pokroić na małe kawałki.Do garnka włożyć pokrojoną fasolkę i wlać tyle wody ,aby była prawie cała zakryta.Doprowadzić do wrzenia i posolić.Fasolę gotować do miękkości około 40 minut.Olej wlać na patelnię i rozgrzać .Wsypać bułkę tarta i zrumienić ją. Zrumienioną bułkę dodać do fasoli.Dodać koncentrat ,cukier i dokładnie wymieszać.Trzymać na ogniu jeszcze przez 10-15 minut cały czas mieszając.Fasolę włożyć do czystych słoików razem z sosem i zakręcić dekielkami. Słoiki pasteryzować przez około 10-15 minut.
Fasola szparagowa ze słoika
Na zdjęciu pokazane są słoiki z fasolką szparagową w sosie pomidorowym