Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Fasolka po bretońsku na różne sposoby

Fasola z wieprzowiną pieczoną w sosie :

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Szybki posiłek z przygotowanych wcześniej potraw .

Fasola z wieprzowiną pieczoną w sosie :

Składniki:

Fasola z wieprzowiną pieczoną w sosie :

 

  • 2 plastry pieczonego schabu
  • 1 szklanka sosu od pieczeni ( bez śmietany )
  • ½ szklanki wody
  • 1 puszka fasolki białej w sosie własnym
  • ½ puszki fasolki czerwonej w sosie własnym
  • 2 duże cebule
  • 1 łyżka oleju
  • przecier pomidorowy do smaku ( ok.2 łyżeczek )
  • sól
  • pieprz mielony
  • fasoli ( ja użyłam Appetity – ale można użyć majeranku, papryki czerwonej Vegeta luzem – jak kto lubi
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Fasola z wieprzowiną pieczoną w sosie :
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić pokrojoną w ,, piórka „ cebulę .Przełożyć do garnuszka. Dodać sos z pieczenia , pokrojone w paseczki upieczony schab oraz obie odsączone z zalewy fasole, wlać wodę.Chwilę dusić . Doprawić do smaku przecierem , solą i pieprzem , przyprawą do dań z fasoli . Podawać posypaną pokrojoną natką pietruszki .