katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Fasolka na boczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Fasolka przygotowana z dodatkiem mięsa i wędliny doskonale smakuje z pieczywem ale jest dobrym dodatkiem do obiadu.

Fasolka na boczku

Składniki:

Fasolka na boczku

 

  • fasolka 1/2 kg
  • boczek wędzony 20 dag
  • kiełbasa ok 20 dag
  • łopatka wieprzowa ok 30 dag
  • cebula 2 szt
  • koncentrat pomidorowy
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • majeranek

Sposób przygotowania:

Fasolka na boczku
Fasolę płuczemy i zalewamy wodą na ok2 godz a najlepiej zalać i zostawić na noc. Zlewamy wodę z fasoli i zalewamy ja świeżą wodą. Stawiamy fasolę do gotowania. Mięso płuczemy i kroimy w małą kostkę.Dodajemy do i do fasoli i dusimy. Cebulę leciutko rumienimy i dodajemy do potrawy. Dodajemy też pokrojony boczek i kiełbasę. Doprawiamy danie do smaku koncentratem i przyprawami.Przez chwilę wszystko razem dusimy..