smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Fasolka po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Sposobów na fasolkę po bretońsku jest bardzo dużo. Ja przedstawię moją propozycję. Jest smaczna sycąca bez zagęszczania mąką.

Fasolka po bretońsku

Składniki:

Fasolka po bretońsku

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku
1.Fasolę wypłukać,zalać wodą o moczyć całą noc. 2. Wylać wodę z moczenia,nalać świeżej, dodać liść laurowy,ziele angielskie,sól i gotować fasolę do miękkości. 3.Boczek, cebulę i kiełbasę skroić w kostkę i podsmażyć 4,Do garnka z miękką fasolą dołożyć podsmażoną cebulę z boczkiem i kiełbasą,przecier pomidorowy,drobno posiekany czosnek i majeranek. 5. Chwilę gotować doprawić solą i pieprzem.