Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Fasolka po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Fasolka po bretońsku z dużą ilością fasoli i kiełbasy to wersja, którą najbardziej lubię i dziś Wam polecam.

Fasolka po bretońsku

Składniki:

Fasolka po bretońsku

 

  • 50 dag fasoli Jaś
  • 50 dag kiełbasy
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 litr przecieru pomidorowego
  • przyprawa do dań z fasoli

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku
Fasolę zalać gorącą wodą i pozostawić na noc. Następnego dnia wodę odlać, a fasolę zalać świeżą wodą i gotować do miękkości. Po tym czasie fasolę odcedzić. Cebule obrać i pokroić w kostkę, a czosnek drobno posiekać. Kiełbasę pokroić w kostkę, wsypać na patelnię i podsmażać. Podsmażoną dodać do fasoli, a na pozostałym tłuszczu zeszklić cebulę wraz z czosnkiem, które następnie również dodać do fasoli. Dodać również przecier pomidorowy oraz do prawić do smaku przyprawą do fasoli. Całość pogotować kilka minut i podawać.