Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Fasolka po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tradycyjna szybka fasolka po bretońsku tylko z małym wyjątkiem bo nie z kiełbasą tylko bardziej lekka wersja z parówkami.

Fasolka po bretońsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka po bretońsku

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku
Fasolę zalać wodą (5-6szkl)i zostawić na całą noc. Na następny dzień fasolę gotujemy do miękkości. Dodać ziele i liść laurowy. Cebulę i czosnek posiekać i podsmażyć na oleju, do miękkiej fasoli dodajemy przecier pomidorowy , podsmażoną cebulę z czosnkiem i doprawiamy do smaku przyprawami. Masło roztapiamy na patelni dodajmy mąkę smażymy chwilę i dodajmy do fasoli. Parówki kroimy na plasterki i dodajemy do fasoli. Chwilę gotujemy i ewentualnie doprawiamy. 
Fasolka po bretońsku
Fasolę zalać wodą (5-6szkl)i zostawić na całą noc.
Fasolka po bretońsku
Cebulę i czosnek posiekać i podsmażyć na oleju, do miękkiej fasoli dodajemy przecier pomidorowy , podsmażoną cebulę z czosnkiem i doprawiamy do smaku przyprawami.
Fasolka po bretońsku
Masło roztapiamy na patelni dodajmy mąkę smażymy chwilę i dodajmy do fasoli.
Fasolka po bretońsku
Parówki kroimy na plasterki i dodajemy do fasoli. Chwilę gotujemy i ewentualnie doprawiamy.