Fasolka po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Fasolę moczymy przez noc w lodówce. Następnego dnia odcedzamy. Do garnka nalewamy świeżej wody, dodajemy boczek, w kawałku, liść l

Fasolka po bretońsku

Składniki:

Fasolka po bretońsku

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku
Fasolę moczymy przez noc w lodówce. Następnego dnia odcedzamy. Do garnka nalewamy świeżej wody, dodajemy boczek, w kawałku, liść laurowy, ziele angielskie. Gotujemy fasolę do miękkości. Po 30 minutach gotowania kroimy kiełbasę w kawałki i wrzucamy do fasolki. Wyciągamy boczek, osuszamy go, kroimy na kawałki i podsmażamy na patelni, z przetartym przez praskę czosnkiem, dodajemy do fasolki. Przyprawiamy fasolkę koncentratem, cukrem, solą, majerankiem.