anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Fasolka po bretońsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Fasolka to idealny pomysł na obiad, należy namoczyć ją dużo wcześniej aby była miękka bez dodatku sody.

Fasolka po bretońsku

Składniki:

Fasolka po bretońsku

 

  • 500 g fasolki piękny Jaś
  • 1 kg mięsa gulaszowego
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • Wegeta
  • 1 cebula
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 l wody

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku
Fasolkę umyć, i zalać zimną wodą na około 12 godzin. Mięso umyć i pokroić w kostkę, dodać do fasolki i gotować na małym ogniu dodać pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek.dodać ziele angielskie i listki laurowe. Gotować do miękkości. Około 1 godziny. Następnie mąkę wymieszać z przecierem i śmietaną i wlać do fasolki. Zagotować.