karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Fasolka po bretońsku 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Fasolka po bretońsku idealna na każdą okazję.

Fasolka po bretońsku 6 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Fasolka po bretońsku 6

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku 6
Fasolę Jaś zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Na drugi dzień w tej samej wodzie gotujemy fasolę do miękkości, czyli około 2 godzin. W trakcie gotowania dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Marchewki ścieramy na wiórki i dodajemy do fasoli. Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na odrobinie oleju. Gdy kiełbasa będzie podsmażona dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, którą szklimy. Podsmażoną kiełbasę i zeszkloną cebulę dodajemy do gotującej się fasoli. Dodajemy przecier pomidorowy wedle uznania. Przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Dusimy ok. 30 minut. Smacznego :)
Fasolka po bretońsku 6
Fasola w trakcie gotowania.
Fasolka po bretońsku 6
Kolejny etap gotowania fasolki.