pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Fasolka po bretońsku szybka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Przepis na fasolkę bez mięsa - mi taka wersja pasuje.

Fasolka po bretońsku szybka

Składniki:

Fasolka po bretońsku szybka

 

  • 1 puszka białej fasoli
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1/2 litra soku pomidorowego
  • 1 mały przecier pomidorowy
  • 1 cebula
  • oliwa
  • oregano
  • majeranek
  • sól
  • pieorz

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku szybka
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Podsmażamy cebulkę aż się zeszkli. Dodajemy fasolę - wlewamy całą zawartość puszek - wraz z wodą. Chwilę razem gotujemy. Wlewamy sok pomidorowy. Dodajemy pomidorowy koncentrat. Wszystko razem gotujemy ok pół godziny. Po tym czasie doprawiamy. Przepis nieco zmodyfikowałam - baardzo dawno temu znalazłam go w jednym z numerów "Super Linii".