Strona główna Fasolka po bretońsku z boczkiem

Fasolka po bretońsku z boczkiem

Dania « poprzedni | następny »
Wafelek2601 - Przepis na: Fasolka po bretońsku z boczkiem offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 658
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Fasolka po bretońsku z boczkiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne danie jednogarnkowe.


trudność: łatwe
czas:

Fasolka po bretońsku z boczkiem - SKŁADNIKI:

Fasolka po bretońsku z boczkiem - PRZYGOTOWANIE:

Fasolkę dokładnie umyć, zalać na noc zimną wodą. Na drugi dzień ugotować ją w tej samej wodzie z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Boczek umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju, dodać do gotującej się fasolki. Kiedy wszystko będzie miękkie dodać koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać. Mąkę rozrobić w 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do fasolki. Zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Fasolka po bretońsku z boczkiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Mięsna pizza w ostrym sosie pomidorowym Mięsne żeberka pieczone w piekarniku Muszle z nadzieniem szpinakowym
Leczo z pomidorów i cukinii Omlet z mozzarellą i pomidorem Karkówka w sosie grzybowym
Dorsz w płatkach owsianych Roladki ze schabu z bracówką i mozzarellą Jajecznica z grzybkami leśnymi
Jajka z farszem pomidorowym Gołąbki pieczone w pomidorach Zapiekanka makaronowa z piersią kurczaka

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane