Strona główna Fasolka po bretońsku z boczkiem

Fasolka po bretońsku z boczkiem

Dania « poprzedni | następny »
Wafelek2601 - Przepis na: Fasolka po bretońsku z boczkiem offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 658
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Fasolka po bretońsku z boczkiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne danie jednogarnkowe.


trudność: łatwe
czas:

Fasolka po bretońsku z boczkiem - SKŁADNIKI:

Fasolka po bretońsku z boczkiem - PRZYGOTOWANIE:

Fasolkę dokładnie umyć, zalać na noc zimną wodą. Na drugi dzień ugotować ją w tej samej wodzie z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Boczek umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju, dodać do gotującej się fasolki. Kiedy wszystko będzie miękkie dodać koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać. Mąkę rozrobić w 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do fasolki. Zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Fasolka po bretońsku z boczkiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Klopsiki w kapuście Roladki schabowe nadziewane Makaron spaghetti z pesto i słonecznikiem
Pieczeń w chlebie schowana Wiejska zapiekanka Domowe pity do kebaba
Zapiekane naleśniki a la caprese Pierogi z zielonawymi gołąbkami Naleśniki czekoladowe z ananasem
Jajeczna pasta z kurczakiem Jajecznica z kanią Torcik omletowy przekładany budyniem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj