Strona główna Fasolka po bretońsku z boczkiem

Fasolka po bretońsku z boczkiem

Dania « poprzedni | następny »
Wafelek2601 - autor przepisu Fasolka po bretońsku z boczkiem offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 583
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Fasolka po bretońsku z boczkiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne danie jednogarnkowe.


trudność: łatwe
czas:

Fasolka po bretońsku z boczkiem - SKŁADNIKI:

  • 50 dkg drobnej fasolki jaś
  • 30 dkg wędzonego boczku
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • czosnek granulowany
  • 4 ziela angielskie
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżka mąki
  • olej do smażenia

Fasolka po bretońsku z boczkiem - PRZYGOTOWANIE:

Fasolkę dokładnie umyć, zalać na noc zimną wodą. Na drugi dzień ugotować ją w tej samej wodzie z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Boczek umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju, dodać do gotującej się fasolki. Kiedy wszystko będzie miękkie dodać koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać. Mąkę rozrobić w 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do fasolki. Zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem.



Komentarze do Fasolka po bretońsku z boczkiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Wielkanocne ruloniki z jajecznym wnętrzem Tradycyjny staropolski bigos Wegetariańskie gołąbki
Placki z tartymi jabłkami. Wątróbka w sosie pomidorowym z makaronem Stek z rekina z japońską nutą
Warzywne sajgonki w papierze ryżowym Warzywne szaleństwo z sushi Warzywna zapiekanka zatopiona w wegańskim serze
Puszysty jak chmurka omlet w towarzystwie warzyw Wiosenny łosoś na parze w towarzystwie warzyw Śledź nadziewany pieczony w folii aluminiowej
Dziś moderatorami są
Babciagramolka
Babciagramolka

Platynowy Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane