Strona główna Fasolka po bretońsku z boczkiem

Fasolka po bretońsku z boczkiem

Dania « poprzedni | następny »
Wafelek2601 - Przepis na: Fasolka po bretońsku z boczkiem offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 636
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Fasolka po bretońsku z boczkiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne danie jednogarnkowe.


trudność: łatwe
czas:

Fasolka po bretońsku z boczkiem - SKŁADNIKI:

  • 50 dkg drobnej fasolki jaś
  • 30 dkg wędzonego boczku
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • czosnek granulowany
  • 4 ziela angielskie
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżka mąki
  • olej do smażenia

Fasolka po bretońsku z boczkiem - PRZYGOTOWANIE:

Fasolkę dokładnie umyć, zalać na noc zimną wodą. Na drugi dzień ugotować ją w tej samej wodzie z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Boczek umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju, dodać do gotującej się fasolki. Kiedy wszystko będzie miękkie dodać koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać. Mąkę rozrobić w 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do fasolki. Zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Fasolka po bretońsku z boczkiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Makaron rigatoni z pesto z  Mangolda Zapiekane cukinie nadziewane białym serem i fetą Żeberka w sosie szałwiowo-rozmarynowym
Makaron na bogoto Pierogi z serem i jagodami Makaron spaghetti z sosem pomidorowym
Spaghetti z cukinią i brokułem  Gulasz drobiowy z cukinią Makaron z pesto z rukoli
Ogórkowy puszek z pikantnymi krążkami cukinii Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków Conchiglioni nadziewane sałatką z patelni

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane