Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 849]

Fasolka po bretońsku z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne danie jednogarnkowe.

Fasolka po bretońsku z boczkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fasolka po bretońsku z boczkiem

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku z boczkiem

Fasolkę dokładnie umyć, zalać na noc zimną wodą. Na drugi dzień ugotować ją w tej samej wodzie z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Boczek umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju, dodać do gotującej się fasolki. Kiedy wszystko będzie miękkie dodać koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać. Mąkę rozrobić w 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do fasolki. Zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem.

Redakcja poleca: