Strona główna Fasolka po bretońsku z boczkiem

Fasolka po bretońsku z boczkiem

Dania « poprzedni | następny »
Wafelek2601

Srebrny Ekspert
Przepisy: 718
zdjęcia: 1 z 4
Fasolka po bretońsku z boczkiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne danie jednogarnkowe.


trudność: łatwe
czas:

Fasolka po bretońsku z boczkiem - SKŁADNIKI:

Fasolka po bretońsku z boczkiem - PRZYGOTOWANIE:

Fasolkę dokładnie umyć, zalać na noc zimną wodą. Na drugi dzień ugotować ją w tej samej wodzie z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Boczek umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju, dodać do gotującej się fasolki. Kiedy wszystko będzie miękkie dodać koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać. Mąkę rozrobić w 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do fasolki. Zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Fasolka po bretońsku z boczkiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Makaron z cytrynowo-czosnkowymi drobinkami Cannelloni z mięsem i grzybami pod beszamelem Makaron z grzybami, winem i mascarpone
Spaghetti Puttanesca Zapiekanka makaronowa z kurczakiem Penne z kurczakiem i gorgonzolą
Kotlety mielone w waflu Burger Low Carb Dietetycznie Kotlety ryżowe z papryką i serem
Łosoś Eli w cieście fillo Knedle ze śliwką Oszukane "mini pizze"

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane