Strona główna Fasolka po bretońsku z boczkiem

Fasolka po bretońsku z boczkiem

Dania « poprzedni | następny »
Wafelek2601

Srebrny Ekspert
Przepisy: 670
zdjęcia: 1 z 4
Fasolka po bretońsku z boczkiem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne danie jednogarnkowe.


trudność: łatwe
czas:

Fasolka po bretońsku z boczkiem - SKŁADNIKI:

Fasolka po bretońsku z boczkiem - PRZYGOTOWANIE:

Fasolkę dokładnie umyć, zalać na noc zimną wodą. Na drugi dzień ugotować ją w tej samej wodzie z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Boczek umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju, dodać do gotującej się fasolki. Kiedy wszystko będzie miękkie dodać koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać. Mąkę rozrobić w 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do fasolki. Zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Fasolka po bretońsku z boczkiem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Kotlety z kaszy gryczanej Kociołek z boczkiem i ziemniakami Kotleciki z warzyw
Ryba w sosie kokosowym Rekin w sezamie z karmelizowaną marchewką Roladki naleśnikowe
Makaron z warzywami Kurczak z ryżem i brokułami Gulasz wołowy z kaszą
Zapiekanka brokułowa Klopsiki z kaszy i warzyw Krokiety z mięsem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane