Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Fasolka po bretońsku z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kostkę bulionu warzywnego rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody. Fasolę płuczemy i odsączamy.

Fasolka po bretońsku z mięsem

Składniki:

Fasolka po bretońsku z mięsem

 

  • Danie dla 4 osób:
  • 400g mieszanego mięsa mielonego,
  • 1 puszka pomidorów,
  • 1 puszka białej fasoli,
  • 1 puszka fasoli Kidney,
  • 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 papryki (czerwona i żółta),
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
  • 2 łyżki oleju,
  • sól,
  • produkty Galeo:
  • Bulion warzywny – 1 kostka,
  • Bazylia,
  • Oregano,
  • Papryka ostra,
  • Pieprz czarny mielony,
  • Natka pietruszki.

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku z mięsem
Cebulę siekamy, czosnek rozgniatamy. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy mięso i smażymy, aż powstaną grudki. Dodajemy czosnek i cebulę. Całość przez chwilę dusimy. Dodajemy papryki, pomidory, koncentrat pomidorowy, bulion warzywny, bazylię i oregano. Gotujemy na średnim ogniu ok. 10 min. Dodajemy fasolę i podgrzewamy. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Podajemy posypane natką pietruszki.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl