Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Fasolka po bretońsku z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo smaczna fasolka po bretońsku z papryką

Fasolka po bretońsku z papryką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fasolka po bretońsku z papryką

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku z papryką
Fasolę płuczemy i przekładamy do garnka. Wlewamy wodę i zagotowujemy. Następnie wrzucamy liść, ziele oraz kminek, wsypujemy kucharek i gotuejmy około 30-40 minut. Paprykę kroimy na drobno, podobnie marchewkę i cebulę. Wrzucamy warzywa do gotującej się fasoli. Gotujemy do miękkości. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Lekko podsmażamy na tłuszczu. Dodajemy pod koniec gotowania wraz z pokrojonymi pomidorami. Z mąki i odrobiny tłuszczu przygotowujemy zasmażkę, dodajemy do fasoli. Doprawiamy do smaku pieprzem.
Fasolka po bretońsku z papryką
Fasolę płuczemy i przekładamy do garnka. Wlewamy wodę i zagotowujemy.
Fasolka po bretońsku z papryką
Paprykę kroimy na drobno, podobnie marchewkę i cebulę. Wrzucamy warzywa do gotującej się fasoli. Gotujemy do miękkości.
Fasolka po bretońsku z papryką
Kiełbasę kroimy w półplasterki. Lekko podsmażamy na tłuszczu. Dodajemy pod koniec gotowania wraz z pokrojonymi pomidorami. Z mąki i odrobiny tłuszczu przygotowujemy zasmażkę, dodajemy do fasoli. Doprawiamy do smaku pieprzem.