IwonaF

IwonaF

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Fasolka po bretońsku ze świeżej fasoli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Proste i pyszne danie sezonowe.

Fasolka po bretońsku ze świeżej fasoli

Składniki:

Fasolka po bretońsku ze świeżej fasoli

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku ze świeżej fasoli
Żeberka, liść, ziele i kostkę rosołową włożyć do zimnej wody i gotować do momentu aż mięso będzie odchodzić od kości. W tym czasie na suchej patelni wytopić pokrojony w kostkę boczek, dodać cebulę i pokrojoną w plasterki kiełbasę i smażyć wszystko ok. 5 minut.

Żeberka i przyprawy wyjąć z bulionu. Wrzucić do niego fasolę i gotować do chwili, kiedy będzie miękka.

Mięso oddzielić od kości, pokroić drobno i dodać do fasoli. Wrzucić podsmażony boczek z cebulą i kiełbasą.

Na końcu dodać koncentrat pomidorowy, przyprawę do dań z fasoli, pieprz do smaku i w razie potrzeby zagęścić danie mąką.

Podawać z pieczywem.

Smacznego!