kolia71

kolia71

Szef Kuchni
[Przepisów: 37]

Fasolka po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie, smaczne i pożywne

Fasolka po meksykańsku

Składniki:

Fasolka po meksykańsku

 

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • 150g kiełbasy
  • 100g boczku surowego wędzonego
  • 1 cebula
  • 1 papryka czerwona pokrojona w kostkę
  • ½ papryczki chili
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, listek laurowy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki smalcu

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po meksykańsku
Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na smalcu, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, następnie paprykę i chili, smażyć ok. 5 min, aż papryka będzie miękka. Do podsmażonego boczku i kiełbasy wrzucić pomidory z puszki, posiekany czosnek, koncentrat pomidorowy, listek laurowy, doprawić solą i pieprzem. Podgotować ok. 10 min, po czym dołożyć fasolkę. Wszystko razem zamieszać i jeszcze chwilę gotować. Podawać z pieczywem.