Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Fasolka po rycersku

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Fasolę ugotować na sypko. Okrawki mięsa pokrajać w drobną kostkę i razem z pokrajaną

Fasolka po rycersku

Składniki:

Fasolka po rycersku

 

  • 40 dag fasoli "Jaś"
  • ok 1/2 kg okrawków mięsnych
  • 3 cebule
  • 2 łyżki masła
  • rosół z kostki bulionowej
  • 4 łyżki czerwonego wina
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Fasolka po rycersku
Fasolę ugotować na sypko. Okrawki mięsa pokrajać w drobną kostkę i razem z pokrajaną cebulą podsmażyć na tłuszczu, podlać rosołem z kostki, połączyć z fasolą, dodać wino, przyprawić do smaku, chwilę poddusić. Podawać fasolę skropioną sokiem z cytryny, posypaną obficie posiekaną natką pietruszki z sadzonymi jajkami.

Tagi:

fasolka