Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1774]

Fasolka szparagowa do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fasolka szparagowa przygotowana w trochę inny sposób.

Fasolka szparagowa do obiadu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fasolka szparagowa do obiadu

  • 40 dkg fasolki szparagowej
  • sól do smaku
  • 1 łyżeczka cukru
  • olej do smażenia
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki ketchupu
  • szczypiorek - wg uznania

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa do obiadu

Fasolkę szparagową oczyścić i odciąć jej końcówki. Fasolkę pokroić na krótsze kawałki i przełożyć ją do garnka. Zalać ją wodą (tyle, żeby woda przykryła fasolkę),dodać do niej cukier i trochę soli. Fasolkę ugotować do miękkości, odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę z czosnkiem. Dodać fasolkę i ketchup, wymieszać. Wszystko smażyć jeszcze ok. 1-2 minuty. Na koniec, już po zdjęciu fasolki z ognia, dodać do niej posiekany szczypiorek. Podawać jako dodatek do obiadu.