Strona główna Fasolka szparagowa do obiadu

Fasolka szparagowa do obiadu

Beatris - Przepis na: Fasolka szparagowa do obiadu offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1335
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Fasolka szparagowa do obiadu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Fasolka szparagowa przygotowana w trochę inny sposób.


trudność: łatwe
czas:

Fasolka szparagowa do obiadu - SKŁADNIKI:

  • 40 dkg fasolki szparagowej
  • sól do smaku
  • 1 łyżeczka cukru
  • olej do smażenia
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki ketchupu
  • szczypiorek - wg uznania

Fasolka szparagowa do obiadu - PRZYGOTOWANIE:

Fasolkę szparagową oczyścić i odciąć jej końcówki. Fasolkę pokroić na krótsze kawałki i przełożyć ją do garnka. Zalać ją wodą (tyle, żeby woda przykryła fasolkę),dodać do niej cukier i trochę soli. Fasolkę ugotować do miękkości, odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę z czosnkiem. Dodać fasolkę i ketchup, wymieszać. Wszystko smażyć jeszcze ok. 1-2 minuty. Na koniec, już po zdjęciu fasolki z ognia, dodać do niej posiekany szczypiorek. Podawać jako dodatek do obiadu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Fasolka szparagowa do obiadu  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Smażone ziemniaczki z czosnkiem i peperoni Młode ziemniaczki w ziołach  Mizeria z ogórków i cebuli
Domowa przyprawa do sałatek Suszone pomidory w oliwie z ziołami Kawałki ziemniaków pieczone w przyprawach i tymian
Dip a'la tzatziki Faszerowane pomidory Chleb bez drożdży i mąki
Frużelina wiśniowa Parowce z multicookera Kluseczki z cukinii

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane