Strona główna Fasolka szparagowa do obiadu

Fasolka szparagowa do obiadu

Beatris offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1567
zdjęcia: 1 z 4
Fasolka szparagowa do obiadu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Fasolka szparagowa przygotowana w trochę inny sposób.


trudność: łatwe
czas:

Fasolka szparagowa do obiadu - SKŁADNIKI:

  • 40 dkg fasolki szparagowej
  • sól do smaku
  • 1 łyżeczka cukru
  • olej do smażenia
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki ketchupu
  • szczypiorek - wg uznania

Fasolka szparagowa do obiadu - PRZYGOTOWANIE:

Fasolkę szparagową oczyścić i odciąć jej końcówki. Fasolkę pokroić na krótsze kawałki i przełożyć ją do garnka. Zalać ją wodą (tyle, żeby woda przykryła fasolkę),dodać do niej cukier i trochę soli. Fasolkę ugotować do miękkości, odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę z czosnkiem. Dodać fasolkę i ketchup, wymieszać. Wszystko smażyć jeszcze ok. 1-2 minuty. Na koniec, już po zdjęciu fasolki z ognia, dodać do niej posiekany szczypiorek. Podawać jako dodatek do obiadu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Fasolka szparagowa do obiadu  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Smażone ziemniaczane kulki Groszek ptysiowy Eli Paszteciki z kapustą i grzybami
Schab na kanapki z szynkowara Pieczone ziemniaczki z oregano Ziemniaczano - dyniowe puree
Domowe pity do kebaba Jajeczna pasta z kurczakiem Pasztet drobiowo- wieprzowy z papryką
Uszka z grzybami Kapusta biała z koperkiem i fasolką Kapusta czerwona z koperkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane