Strona główna Fasolka szparagowa do obiadu

Fasolka szparagowa do obiadu

Beatris

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1711
zdjęcia: 1 z 4
Fasolka szparagowa do obiadu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Fasolka szparagowa przygotowana w trochę inny sposób.


trudność: łatwe
czas:

Fasolka szparagowa do obiadu - SKŁADNIKI:

  • 40 dkg fasolki szparagowej
  • sól do smaku
  • 1 łyżeczka cukru
  • olej do smażenia
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki ketchupu
  • szczypiorek - wg uznania

Fasolka szparagowa do obiadu - PRZYGOTOWANIE:

Fasolkę szparagową oczyścić i odciąć jej końcówki. Fasolkę pokroić na krótsze kawałki i przełożyć ją do garnka. Zalać ją wodą (tyle, żeby woda przykryła fasolkę),dodać do niej cukier i trochę soli. Fasolkę ugotować do miękkości, odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę z czosnkiem. Dodać fasolkę i ketchup, wymieszać. Wszystko smażyć jeszcze ok. 1-2 minuty. Na koniec, już po zdjęciu fasolki z ognia, dodać do niej posiekany szczypiorek. Podawać jako dodatek do obiadu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Fasolka szparagowa do obiadu  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Serek topiony domowy Domowe cebulaki Domowe Chlebki Naan
Domowy serek z jogurtu greckiego Prażona cebulka Pieczone ziemniaczki z papryką i tymiankiem
Smakowe grzanki do zupy Krem czekoladowy z avocado i chili Pasta z porem do kanapek
Bułki hamburgerowe Marchew z porem do obiadu Pasta z zielonego groszku

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane