Strona główna Fasolka szparagowa do obiadu

Fasolka szparagowa do obiadu

Beatris - Przepis na: Fasolka szparagowa do obiadu offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1536
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Fasolka szparagowa do obiadu
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Fasolka szparagowa przygotowana w trochę inny sposób.


trudność: łatwe
czas:

Fasolka szparagowa do obiadu - SKŁADNIKI:

  • 40 dkg fasolki szparagowej
  • sól do smaku
  • 1 łyżeczka cukru
  • olej do smażenia
  • 1/2 cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki ketchupu
  • szczypiorek - wg uznania

Fasolka szparagowa do obiadu - PRZYGOTOWANIE:

Fasolkę szparagową oczyścić i odciąć jej końcówki. Fasolkę pokroić na krótsze kawałki i przełożyć ją do garnka. Zalać ją wodą (tyle, żeby woda przykryła fasolkę),dodać do niej cukier i trochę soli. Fasolkę ugotować do miękkości, odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę z czosnkiem. Dodać fasolkę i ketchup, wymieszać. Wszystko smażyć jeszcze ok. 1-2 minuty. Na koniec, już po zdjęciu fasolki z ognia, dodać do niej posiekany szczypiorek. Podawać jako dodatek do obiadu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Fasolka szparagowa do obiadu  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Domowe pity do kebaba Jajeczna pasta z kurczakiem Pasztet drobiowo- wieprzowy z papryką
Uszka z grzybami Kapusta biała z koperkiem i fasolką Kapusta czerwona z koperkiem
Kapusta kiszona zasmażana z fasolą Pasta twarogowa z cebulą i papryką Kapusta duszona z kalarepką
Zasmażana kapusta z suszonymi grzybami Prażona cebulka Mus dyniowy do potraw wszelakich

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj