iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Fasolka szparagowa na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kolorowa szparagowa w śmietanie z dodatkiem marchewki , pasuje do drugiego dania jako przystawka obiadowa. Polecam podać z gotowanym kurczakiem i ryżem .

Fasolka szparagowa na ciepło

Składniki:

Fasolka szparagowa na ciepło

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa na ciepło
Kostkę bulionu warzywnego zalewamy ok 2 szklankami wrzątku - mieszamy i odstawiamy. Marchewki obieramy i kroimy w cienkie paseczki. Fasolkę szparagową wyciągamy z opakowania używamy mrożonej. W dużym szerokim garnku rozpuszczamy masło. Podsmażamy na nim marchewki i fasolki. Po ok 3 min. dolewamy ok 2 szklanki rozpuszczonego bulionu warzywnego. Gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy sola , pieprzem i rozmarynem. Zagotowujemy. Śmietanę mieszamy z mąką. Miksturę wlewamy do bulionu z warzywami. Gotujemy aż sosik zgęstniej. Jeszcze raz doprawiamy do smaku. Podajemy na ciepło np do ryżu i gotowanego kurczaka.