madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Fasolka szparagowa na zimę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Fasolkę w pomidorach robię na każdą zimę, podaję do dań mięsnych.

Fasolka szparagowa na zimę

Składniki:

Fasolka szparagowa na zimę

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa na zimę
Fasolkę szparagową oczyszczamy, usuwamy twarde końce, następnie dokładnie myjemy, wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy do miękkości.
Pomidory dokładnie myjemy, usuwamy skórkę, kroimy na mniejsze kawałki i rozgotowujemy w niewielkiej ilości wody. Po rozgotowaniu doprawiamy pomidory solą oraz pieprzem i miksujemy blenderem. Fasolkę szparagową odcedzamy, nakładamy do słoików, zalewamy gorącym sosem pomidorowym, po czym pasteryzujemy 15 minut.