Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Fasolka szparagowa po Łabęczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Potrawka z fasolki szparagowej czyli tutejsza Fasolka szparagowa po Łabędzku

Fasolka szparagowa po Łabęczku

Składniki:

Fasolka szparagowa po Łabęczku

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa po Łabęczku
Na rozgrzany olej wrzucamy cebule, następnie pokrojone w kostkę mięso. Doprawiamy do smaku solą i ziołami. Gulasz dusimy ok. 60 minut. Następnie zagęszczamy sos mąką i dodajemy śmietanę. Fasolkę szparagowa gotujemy w osolonej wodzie. Kiedy fasolka jest miękka odcedzamy ją, trzymamy chwilkę na sicie, że by odparowała i mieszamy z gulaszem.