Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Fasolka szparagowa podsmażana na wędzonc

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Odmiana w podawaniu fasolki szparagowej.

Fasolka szparagowa podsmażana na wędzonc

Składniki:

Fasolka szparagowa podsmażana na wędzonc

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa podsmażana na wędzonc
Fasolkę umyć i obciąć końcówki . Ułożyć w garnku. Zagotować w czajniku wodę i wrząca zalać fasolkę, osolić . Gotować 25 minut od zagotowania. Odcedzić. W tym czasie kiedy fasolka się gotuje pociąć wędzonkę na paseczki i zarumienić na suchej patelni mieszając. Dodać masło. Włożyć odsączoną fasolkę i smażyć przewracając delikatnie przez 5 minut tak by się lekko obrumieniła. Lekko oprószyć mielonym pieprzem. Ja podałam z ziemniakami z wody posypanymi koperkiem i maślanką .