zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Fasolka szparagowa słodko kwaśna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Przepis na tą fasolkę mam od mamy, mama od babci , babcia od swojej mamy... i tak by można ciągnąć :) Polecam bo dobre !

Fasolka szparagowa słodko kwaśna Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Fasolka szparagowa słodko kwaśna

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa słodko kwaśna
Fasolkę myję , odcinam ogonki i drobniutko kroję. Przekładam do garnka z bulionem , dodaję pieprz i plasterki czosnku, gotuję do miękkości. Pod koniec dodaję pokrojone na kawałki parówki i dosmaczam, octem cukrem i pieprzem cytrynowym, jeśli jest mało słona można dosolić. Śmietanę hartuję i zabielam potrawę. Ziemniaki gotuję osobno, podaję w całości lub tłuczone, obie wersje smaczne .
Fasolka szparagowa słodko kwaśna
Etap 1 Fasolkę myję , odcinam ogonki i drobniutko kroję. Przekładam do garnka z bulionem , dodaję pieprz i plasterki czosnku, gotuję do miękkości.
Fasolka szparagowa słodko kwaśna
Etap 2 dosmaczam, octem cukrem i pieprzem cytrynowym, jeśli jest mało słona można dosolić. Śmietanę hartuję i zabielam potrawę.