Strona główna Fasolka szparagowa w słoiku

Fasolka szparagowa w słoiku

pacpaw

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1428
zdjęcia: 1 z 2
Fasolka szparagowa w słoiku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

fasolkę przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok 50 min.


trudność: średnie
czas:

Fasolka szparagowa w słoiku - SKŁADNIKI:

  • 500 g fasolka szparagowa,
  • 1 łyżki koncentrat pomidorowy,
  • 1 marchewka,
  • 1 cebula średnia,
  • 1 łyżka ocet 10 %,
  • 2 łyżki olej roślinny,
  • 1 łyżeczka Sól,
  • 1 łyżeczka cukier

Fasolka szparagowa w słoiku - PRZYGOTOWANIE:

Fasolkę kroimy na pół lub na 3 części i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok. 20 min. Marchew trzemy na dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę i smażymy pod przykryciem na olej na patelni. Gdy będzie miękka dodajemy fasolkę, koncentrat, cukier, ocet, sól i dusimy pod przykryciem ok 10 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Fasolka szparagowa w słoiku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Sałatka z buraczków Domowa ziołowa sól Kandyzowana skórka z Pomelo
Skórka kandyzowana z mandarynek Przecier pomidorowy Papryka konserwowa
Kiełbasa wieprzowa ze słoika Kiełbasa ze słoika Łatwy dżem wiśniowy
Marynowane śliwki Buraczki z kminkiem w zalewie na zimę Dżem truskawkowy z dodatkiem kawy

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane