Strona główna Fasolka szparagowa w słoiku

Fasolka szparagowa w słoiku

pacpaw - Przepis na: Fasolka szparagowa w słoiku offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1428
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Fasolka szparagowa w słoiku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

fasolkę przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok 50 min.


trudność: średne
czas:

Fasolka szparagowa w słoiku - SKŁADNIKI:

  • 500 g fasolka szparagowa,
  • 1 łyżki koncentrat pomidorowy,
  • 1 marchewka,
  • 1 cebula średnia,
  • 1 łyżka ocet 10 %,
  • 2 łyżki olej roślinny,
  • 1 łyżeczka Sól,
  • 1 łyżeczka cukier

Fasolka szparagowa w słoiku - PRZYGOTOWANIE:

Fasolkę kroimy na pół lub na 3 części i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok. 20 min. Marchew trzemy na dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę i smażymy pod przykryciem na olej na patelni. Gdy będzie miękka dodajemy fasolkę, koncentrat, cukier, ocet, sól i dusimy pod przykryciem ok 10 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Fasolka szparagowa w słoiku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Dynia na zimową zupę Dżem z aronii i jabłek Dżem dyniowo-aroniowy
Mus z dyni gotowanej Eli Mus z dyni pieczonej Eli Marynowana dynia słodko-kwaśna Eli
Ostry mus z dyni Dynia w słoikach Krojone ogórki w zalewie
Sok z mirabelek Marmolada z mniszka lekarskiego Trio mirabelki, bez i jabłko w soku

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane