Strona główna Fasolka szparagowa w słoiku

Fasolka szparagowa w słoiku

pacpaw - Przepis na: Fasolka szparagowa w słoiku offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1428
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Fasolka szparagowa w słoiku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

fasolkę przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok 50 min.


trudność: średne
czas:

Fasolka szparagowa w słoiku - SKŁADNIKI:

  • 500 g fasolka szparagowa,
  • 1 łyżki koncentrat pomidorowy,
  • 1 marchewka,
  • 1 cebula średnia,
  • 1 łyżka ocet 10 %,
  • 2 łyżki olej roślinny,
  • 1 łyżeczka Sól,
  • 1 łyżeczka cukier

Fasolka szparagowa w słoiku - PRZYGOTOWANIE:

Fasolkę kroimy na pół lub na 3 części i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok. 20 min. Marchew trzemy na dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę i smażymy pod przykryciem na olej na patelni. Gdy będzie miękka dodajemy fasolkę, koncentrat, cukier, ocet, sól i dusimy pod przykryciem ok 10 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Fasolka szparagowa w słoiku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Konfitura z aronii i śliwek Marmolada winogron i jabłko Marmolada jabłko z miętą
Marynowane buraczki Dżem jarzębinowo-jabłkowy Przecier pomidorowy
Nutella śliwkowa Biała kapusta z burakami Marynowane grzybki
Podgrzybek marynowany z cebulką i marchewką Konfitura z dyni z ananasem Sos słodko-kwaśny z cukinią

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane