pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1428]

Fasolka szparagowa w słoiku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

fasolkę przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok 50 min.

Fasolka szparagowa w słoiku Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Fasolka szparagowa w słoiku

  • 500 g fasolka szparagowa,
  • 1 łyżki koncentrat pomidorowy,
  • 1 marchewka,
  • 1 cebula średnia,
  • 1 łyżka ocet 10 %,
  • 2 łyżki olej roślinny,
  • 1 łyżeczka Sól,
  • 1 łyżeczka cukier

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa w słoiku

Fasolkę kroimy na pół lub na 3 części i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok. 20 min. Marchew trzemy na dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę i smażymy pod przykryciem na olej na patelni. Gdy będzie miękka dodajemy fasolkę, koncentrat, cukier, ocet, sól i dusimy pod przykryciem ok 10 min.