Strona główna Fasolka szparagowa w słoiku

Fasolka szparagowa w słoiku

pacpaw

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1428
zdjęcia: 1 z 2
Fasolka szparagowa w słoiku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

fasolkę przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok 50 min.


trudność: średnie
czas:

Fasolka szparagowa w słoiku - SKŁADNIKI:

  • 500 g fasolka szparagowa,
  • 1 łyżki koncentrat pomidorowy,
  • 1 marchewka,
  • 1 cebula średnia,
  • 1 łyżka ocet 10 %,
  • 2 łyżki olej roślinny,
  • 1 łyżeczka Sól,
  • 1 łyżeczka cukier

Fasolka szparagowa w słoiku - PRZYGOTOWANIE:

Fasolkę kroimy na pół lub na 3 części i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok. 20 min. Marchew trzemy na dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę i smażymy pod przykryciem na olej na patelni. Gdy będzie miękka dodajemy fasolkę, koncentrat, cukier, ocet, sól i dusimy pod przykryciem ok 10 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Fasolka szparagowa w słoiku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Dżem truskawkowy z dodatkiem kawy Smalec do chleba Mozaika drobiowa
Sałatka z ogórków i papryki Puree z pieczonej dyni zwyczajnej Marynowane patisony
Domowa konfitura z cytrusów Sałatka z buraczków na zimę Dżem jabłkowy z koszteli
Fasolka szparagowa w pomidorach do słoika Dżem jabłkowy z cynamonem Marynowane prawdziwki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane