Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Parówkę można zastąpić kiełbasą mortadelą.

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym.

Składniki:

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym.

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym.
Fasolkę umyć, oczyścić i ugotować na pół miękko w wodzie z dodatkiem soli, odcedzić. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Parówki obrać z osłonek, pokroić na kawałki i podsmażyć razem z cebulą. Koncentrat pomidorowy, mąkę i ketchup wymieszać w 1/2 szkl wody, wlać do cebuli z parówkami, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wsypać fasolkę i zagotować. Jeżeli sos jest za rzadki dodać więcej mąki lub koncentratu pomidorowego. Podawać z kaszą lub ryżem