szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

fasolka szparagowa w sosie śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

fasolka szparagowa w sosie ziołowo-śmietanowym

fasolka szparagowa w sosie śmietanowym

Składniki:

fasolka szparagowa w sosie śmietanowym

 

 

Sposób przygotowania:

fasolka szparagowa w sosie śmietanowym
Fasolkę umyć, odciąć końcówki, ugotować w osolonej wodzie.Na gorącej patelni roztopić masło, dodać fasolkę i smażyć ok 5 minut cały czas mieszając.Smietanę połączyć z żółtkami, dodać zioła prowansalskie, pietruszkę,szczypiorek,sól, pieprz i odrobinę gałki muszkatałowej .Szalotkę oczyścić i drobno pokroić-dodać wraz sosem do podsmażonej fasolki.Smażyć razem ok 5 minut.dodać sok cytrynowy, dokładnie wymieszać.