mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Fasolka szparagowa w sosie tuńczykowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczna i zdrowa sałatka z dodatkiem tuńczyka

Fasolka szparagowa w sosie tuńczykowym

Składniki:

Fasolka szparagowa w sosie tuńczykowym

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa w sosie tuńczykowym
Jajka umyć, ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na ćwiartki. Fasolkę umyć, oczyścić, wrzucić na osolony wrzątek i gotować 10minut. Osączyć. Cebule obrać, pokroić w talarki. Pomidory umyć, pokroić w ósemki. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki. Tuńczyka osączyć z zalewy, rozdrobnić widelcem, dodać cebulę, pomidory, paprykę, fasolkę i jajka. Wymieszać z oliwkami. Przyprawić solą i pieprzem, skropić oliwą.