Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Fasolka szparagowa z koperkiem i czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Żółta fasolka gotowana w osolonej wodzie z dodatkiem czosnku granulowanego jak i świeżego koperku ma niezastąpiony smak.

Fasolka szparagowa z koperkiem i czosnkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka szparagowa z koperkiem i czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z koperkiem i czosnkiem
Fasolkę żółta płuczemy, odcinamy jej końce, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i dodajemy sól i czosnek granulowany. Następnie dodajemy kilka gałązek świeżego koperku. Fasolkę gotujemy pod przykryciem na niewielkim ogniu przez około 30-40 minut w zależności od rodzaju fasolki. Fasolkę odcedzamy, przekładamy do miseczek i podajemy do obiadu.
Fasolka szparagowa z koperkiem i czosnkiem
Etap 1 do garnka wkładamy fasolkę z odciętymi końcami
Fasolka szparagowa z koperkiem i czosnkiem
Etap 2 do fasolki dodajemy sól i czosnek
Fasolka szparagowa z koperkiem i czosnkiem
Etap 3 do fasolki dodajemy świeży koperek
Fasolka szparagowa z koperkiem i czosnkiem
Etap 4 ugotowana fasolkę odcedzamy i podajemy