Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Tradycyjna fasolka szparagowa z masełkiem i bułką

Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką.

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką.
Fasolkę szparagową dokładnie obieramy z końców i płuczemy. Następnie przekładamy do dużego garnka, zalewamy wodą i solimy. Gotujemy fasolkę do miękkości. Następnie odcedzamy na druszlaku. W rondelku rozpuszczamy masło, lekko podrumieniamy. Wsypujemy bułkę i mieszamy. Na talerze wykładamy fasolkę szparagową i polewamy masełkiem z bułką.
Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką.
Fasolkę szparagową dokładnie obieramy z końców i płuczemy.
Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką.
Następnie przekładamy do dużego garnka, zalewamy wodą i solimy. Gotujemy fasolkę do miękkości.
Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką.
Następnie odcedzamy z wody na druszlaku.
Fasolka szparagowa z masełkiem i bułką.
W rondelku rozpuszczamy masło, lekko podrumieniamy. Wsypujemy bułkę i mieszamy.