Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Fasolka szparagowa z papryką i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Fasolka szparagowa z pieczarkami i papryką to bardzo smaczny i łatwy do przygotowania dodatek do obiadu.

Fasolka szparagowa z papryką i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka szparagowa z papryką i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z papryką i pieczarkami
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Następnie wsypać pokrojoną w słupki paprykę i podsmażyć. Umyte pieczarki posiekać w plasterki, dodać do cebuli, chwilę poddusić. Połączyć z osączoną fasolką, doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i sosem sojowym. Wymieszać i podgrzać. 
Fasolka szparagowa z papryką i pieczarkami
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie i osączyć
Fasolka szparagowa z papryką i pieczarkami
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć posiekaną cebulę i paprykę
Fasolka szparagowa z papryką i pieczarkami
Dodać pokrojone w plasterki pieczarki dusić przez kilka minut
Fasolka szparagowa z papryką i pieczarkami
Połączyć z ugotowaną fasolką doprawić do smaku podgrzać