Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Fasolka szparagowa z pieprzem cytrynowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Gotowana na parze , chrupiąca , lekko pikantna

Fasolka szparagowa z pieprzem cytrynowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fasolka szparagowa z pieprzem cytrynowym

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z pieprzem cytrynowym
Fasolkę umyć , oczyścić , obciąć końcówki. Ułożyć w pojemniku do gotowania na parze ( parowar , garnek sito , wkładka do gotowania na parze ). Doprowadzić do wrzenia wodę w pojemniku ( garnku ) pod fasolką i gotować na średnim gazie od 15-20 minut zależnie od tego jak gruba jest fasolka .
Na patelni rozpuścić masło , wsypać szczyptę pieprzu cytrynowego i soli morskiej . Wrzucić fasolkę i delikatnie zamieszać tak by sie pokryła przyprawami z masłem.
Fasolka szparagowa z pieprzem cytrynowym
Przygotowane składniki- fasolkę umyć i obciąć końcówki
Fasolka szparagowa z pieprzem cytrynowym
Ułożyć w garnku do gotowania na parze i tak gotować
Fasolka szparagowa z pieprzem cytrynowym
Ugotowana fasolkę wrzucić na p[atelnię z rozgrzanym masłem i pieprzem