malwi73

malwi73

Kucharz
[Przepisów: 4]

Fasolka szparagowa z wątróbką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

świetne do ziemniaków z wody- jako lekkie danie obiadowe

Fasolka szparagowa z wątróbką

Składniki:

Fasolka szparagowa z wątróbką

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z wątróbką
Zagotować 1 litr osolonej wody. Dymkę przekroić na kształt wachlarza i gotować 3 minuty. Fasolkę gotować 10 minut w tej samej wodzie. Przełożyć na sito. Orzechy grubo posiekać, wątrobę pokroić w paski, obtoczyć w mące. Na talerze wyłożyć warzywa,. posypać orzechami.Wątrobę usmażyć na maśle i wyłożyć na talerze. Tłuszcz z smażenia wymieszać z resztą składników , chwile pogotować i sosem polać potrawę.

Można zamiast wątroby cielęcej usmażyć wątróbkę drobiową, a sherry zamienić na wódkę, lub piwo.