Fasolka szparagowa zielona Kaja35

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na fasolkę zieloną pyszny dodatek do obiadu.

Fasolka szparagowa zielona Kaja35

Składniki:

Fasolka szparagowa zielona Kaja35

 

  • Fasolka zielona konserwowa 1 słoik
  • Bułka tarta 4 łyżki
  • Masło roślinne 6 łyżek

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa zielona Kaja35
Fasolkę dokładnie odsączyć na sicie z zalewy po odcinać z każdej sztuki ukośnie dwa końce, następnie na patelni roztopić masło, i zrumienić bułkę tartą, po czym wrzucić przygotowaną fasolkę i podsmażyć. Na koniec przygotowaną fasolkę przełożyć na półmisek i polać stopionym masłem wraz z zrumienioną bułką tartą. Taki dodatek podaję wraz z ugotowanymi ziemniakami.