renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Fasolka w doborowym towarzystwie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie danie do przygotowania na lekki obiad. Polecam każdej zapracowanej osobie. Pyszne i sycące danie.

Fasolka w doborowym towarzystwie

Składniki:

Fasolka w doborowym towarzystwie

 

Sposób przygotowania:

Fasolka w doborowym towarzystwie

Etap 1

Fasolka w doborowym towzrzystwie
Przygotować pomidora i cebulę pokrojone w kostkę.

Pomidor i cebulę pokroić w kostkę, wymieszać z oliwą i koperkiem. Doprawić do smaku sola i pieprzem.

Etap 2

Fasolka w doborowym towzrzystwie
Na dwóch talerzach ułożyć ćwiartki jajka.

Przygotować 2 talerze. Ułożyć ćwiartki jajka.

Etap 3

Fasolka w doborowym towzrzystwie
Fasolkę szparagową polać masłem roztopionym z bułką tartą.

Fasolkę ugotować na półtwardo, Ułożyć na talerzu obok jajka i polać masłem z bułką tartą.

Etap 4

Fasolka w doborowym towzrzystwie
następnie obok fasolki ułożyć pomidory z cebulką.

Obok fasolki ułożyć pomidory z cebulką.

Etap 5

Fasolka w doborowym towzrzystwie
Danie należy spożywać natychmiast po przygotowaniu.

Na koniec nałożyć serek wiejski. Spożywać zaraz po przygotowaniu.

Można podawać z grzankami z chleba tostowego.