Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Fasolka w sosie pomidorowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Prosta i błyskawiczna w przygotowaniu czerwona fasolka w pomidorowym sosie.

Fasolka w sosie pomidorowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolka w sosie pomidorowym

 

  • 15 dkg kiełbasy zwyczajnej
  • 1/2 dużej cebuli
  • 3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 puszki czerwonej fasolki
  • 1 czubata łyżeczka majeranku

Sposób przygotowania:

Fasolka w sosie pomidorowym
Kiełbasę pokroić w niezbyt dużą kostkę, zrumienić ją na suchej, rozgrzanej patelni. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do kiełbasy. Podsmażać razem ok. 2 minuty, co chwilę mieszając, aż cebula się lekko zrumieni. Dodać koncentrat pomidorowy, lekko podsmażyć. Do kiełbasy z cebulą dodać fasolkę razem zalewą. Dodać też majeranek. Wszystko zagotować. W razie potrzeby doprawić do smaku odrobiną soli lub przyprawy uniwersalnej. Podawać z pieczywem.
Fasolka w sosie pomidorowym
Pokrojona w kostkę kiełbasa rumieniona na suchej rozgrzanej patelni.
Fasolka w sosie pomidorowym
Pokrojona w kostkę cebula dodana do kiełbasy i zrumieniona.
Fasolka w sosie pomidorowym
Koncentrat pomidorowy dodany do kiełbasy z cebulą i lekko podsmażony.
Fasolka w sosie pomidorowym
Czerwona fasolka dodana razem z zalewą do kiełbasy z cebulą.