aneta_bielecka_pozna

aneta_bielecka_pozna

Starszy Kucharz
[Przepisów: 12]

Fasolka z boczkiem, kiełbaską i cebulą

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna potrawa z fasolki Jaś z boczkiem, kiełbaską i cebulą

Fasolka z boczkiem, kiełbaską i cebulą

Składniki:

Fasolka z boczkiem, kiełbaską i cebulą

 

  • 3 szklanki fasola Jaś,
  • 30-40 dag boczek wędzony,
  • 30-40 dag kiełbasa wędzona,
  • cebula 2 sztuki ,
  • 5 łyżek oleju,
  • 1 paczuszka przyprawy do fasolki
  • 8 łyżek koncentratu pomidorowego,
  • pieprz i sól do smaku
  • przyprawa do potraw - do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka z boczkiem, kiełbaską i cebulą
Na początku fasolę należy moczyć przez ok 8 godzin ( w gorącej wodzie co jakiś czas zmieniając wodę). Po 8 godzinach zmieniamy wodę i następnie gotujemy tak długo, aż będzie miękka. Cebulę kroimy w półksiężyce.Kiełbasę i boczek kroimy na małe kawałki. Cebulę, boczek i kiełbaskę podsmażamy na oleju. Do ugotowanej fasoli wkładamy podsmażoną kiełbasę, boczek i cebulę. Dokładamy koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, przyprawę do potraw do smaku oraz przyprawę do fasoli firmy.Gotujemy jeszcze przez 30 minut. Smacznego !!! Fasolka gotowa. Naprawdę polecam.