dorota w

dorota w

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 182]

Fasolka z czosnkiem i ziarnami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najczęściej jadłam fasolkę szparagową z masłem i bułką tartą. Teraz fasolka tak mi obrodziła że postanowiłam odmienić sposób jej przyrządzania. Ten sposób na tyle mi posmakował że postanowiłam podzielić się tym przepisem.

Fasolka z czosnkiem i ziarnami

Składniki:

Fasolka z czosnkiem i ziarnami

sałatka

Sposób przygotowania:

Fasolka z czosnkiem i ziarnami
Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ułożyć na półmisku.

Do kubka wlać oliwę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane listki bazylii, sól i pieprz cytrynowy, wymieszać, polać fasolkę.

Na małą patelnię wsypać pestki dyni i ziarna słonecznika, lekko podprażyć, posypać po wierzchu fasolkę.

Tagi:

warzywa danie