iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Fasolka zielona z włoszczyzną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Fasolka zielona z włoszczyzną

Fasolka zielona z włoszczyzną

Składniki:

Fasolka zielona z włoszczyzną

 

  • 25 dag fasolka zielona
  • 1 por
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • przyprawa uniwersalna
  • masło
  • 1 ząbek czosnku

 

Sposób przygotowania:

Fasolka zielona z włoszczyzną
Fasolkę obieramy , odcinamy końce i wrzucamy na wrzątek gotujemy ok 5 min z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Pora kroimy w cienkie plasterki. Dokładamy do fasolki włoszczyznę i gotujemy wszystko razem. Kiedy warzywa są miękkie odcedzamy wodę. Dodajemy masło i wyciśnięty ząbek czosnku mieszamy lekko i podajemy na ciepło.