lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Fasolowa Laluni

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wyszła bardzo pyszna fasolowa :)

Fasolowa Laluni Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Fasolowa Laluni

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolowa Laluni
Fasolkę namocz przez noc w zimnej wodzie. Do garnka włóż skrzydełka ziele angielskie liść laurowy. Fasolkę wraz z wodą, w której się moczyła, wlej do skrzydełek i gotuj do miękkości . Posól do smaku, a pod koniec gotowania dodaj pokrojone w drobną kosteczkę ziemniaki i marchew włóż na chwilę czosnek ząbki całe Z mąki i masła zrób rumianą zasmażkę, podpraw zupę, gdy ziemniaki będą miękkie, a na koniec wsyp paprykę (zupa powinna być pikantna) i już nie gotuj. Zupę podawaj z rozgotowanymi skrzydełkami .
Fasolowa Laluni
Skrzydełka włozyłam do wody z zielem i liściem laurowym dodałam fasole
Fasolowa Laluni
Dodałam ziemniaki jak już byla fasola prawie miekka
Fasolowa Laluni
Zupa prawie doszła nawet kolor zmienił sie po dodaniu papryki