lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Fasolowa na kościach wedzonych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Fasolowa zupa jest bardzo smaczna trochę wzdyma ale dla lubiącego nic trudnego

Fasolowa na kościach wedzonych Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fasolowa na kościach wedzonych

 

Sposób przygotowania:

Fasolowa na kościach wedzonych
1- fasole moczymy na noc
2- Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę
3- Marchew obieramy małe najlepiej
kości pocięte w małe części aby zmieściły nam się do garnka i nie było problemu przy gotowaniu
4- Listek laurowy i ziele angielskie
5- Zalewamy wodą gotujemy na małym ogni do zmięknięcia fasolki aż zacznie się rozpływać będzie mięciuteńka wtedy zupa jest dobra można doprawić ziarenkami smaku Winiar jeśli brakuje nam w zupie smaku
Fasolowa na kościach wedzonych
Obieramy ziemniaki i kroimy je w mała kostkę wkładamy do garnka
Fasolowa na kościach wedzonych
Do pokrojonych ziemniaków w kostke dodajemy 4 marchewkic
Fasolowa na kościach wedzonych
Do ziemniakow i marchewki dodajemy kosci wędzone :)
Fasolowa na kościach wedzonych
Do ziemniaków ,marchewki i kości wędzonych dodajemy zamoczoną fasolę i zalewamy wodą dodajemy listek laurowy i ziele angielskie gotujemy na małym ogniu koło 2 godzin

Tagi:

fasola