Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Fasolowa z kulkami z białej kiełbasy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Zupa z cyklu gotuję z tego co mam. Puszki z wszelkiego rodzaju fasolkami w sosie własnym lub pomidorowym mam w domu zawsze .Przydają się gdy chcę zrobić coś na szybko.

Fasolowa z kulkami z białej kiełbasy

Składniki:

Fasolowa z kulkami z białej kiełbasy

 

  • 1 szklanka wywaru ( u mnie po gotowaniu pulpetów , ale może być drobiowy, warzywny
  • lub inny na mięsie )
  • 1 puszka fasoli w zalewie ( miałam mieszankę 4 rodzajów- jaś , biała drobna, ciecierzyca,
  • czerwona kidney )
  • 1 biała kiełbasa surowa
  • 2 średnie ziemniaki
  • 1/4 średniej marchewki
  • 2 płaskie łyżeczki majeranku
  • 3 łyżki usiekanej natki pietruszki
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • maggi w płynie do smaku

 

Sposób przygotowania:

Fasolowa z kulkami z białej kiełbasy
W garnku połączyć wywar z fasolą ( razem z zalewą ). Ziemniaki i marchewkę obrać. Ziemniaki pokroić w kostkę , a marchew utrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Wrzucić o garnka. Zagotować. Z białej kiełbasy zdjąć skórkę , a farsz podzielić na ok. 30 kulek i wrzucić na wrzątek. Dodać majeranek. Zmniejszyć gaz i gotować 30 minut. Doprawić do smaku . Podawać posypaną usiekaną natką pietruszki.